Search

Caroline Peeters

Vanaf 2011 ben ik zelfstandig ondernemend beeldend kunstenaar met keramiek als favoriete basismateriaal. De architectuur van de DOOS en de thematiek van het BEWAREN zijn inspirerende gidsen die mij al jarenlang door de wereld van de keramiek leiden.

Mijn werk bestaat uit handgevormde doosvormen: BEWAARPLAATSEN, in zwarte klei, waarbij ik diverse manieren van stapelen, koppelen, openen en sluiten onderzoek, gebruikmakend van textiele materialen als vilt, elastiek en rubber. Met keramische slibs en glazuren worden delen van de vormen verbijzonderd.

Ik maak vrij werk, maar werk ook graag in opdracht. Ik neem een aantal keren per jaar deel aan diverse kunst- en keramiek-manifestaties en exposeer in galeries.

Mijn werkervaring als architect en beeldend kunstenaar hebben me veel technische kennis, ambachtelijke vaardigheden en beeldend vermogen gebracht, maar vooral een groot plezier in het (samen) maken. Dit alles wil ik graag inzetten om mensen oud en jong, te inspireren zélf te maken en/of zélf te bedenken en hen bewust te maken van het feit dat je hiermee een positieve invloed kan hebben op hoe je je voelt en op de wereld om je heen. Dit doe ik in de vorm van workshops, masterclassen, projecten en cursussen, waarbij mijn kracht ligt in projecten rondom bewaren-herinneren-verbinden.

Website: www.carolinepeeters.nl

Cursus(sen)