Search

Imants Ancans

Imants Ancans  (1965)

40 jaar geleden – in september 1980 – werkte ik voor het eerst met een pottenbakkers draaischijf.

Ik hou ervan de grenzen van mijn fantasie en de mogelijkheden van het materiaal op te zoeken en een eigentijds element toe te voegen aan de lange traditie van keramisch werken. Werken met een medium dat nog een renaissance doormaakt.

Ik creëer graag met steen, aardewerk, Raku en porselein. Zo’n grote verscheidenheid aan materialen geeft bijna oneindige mogelijkheden voor het creatieproces, omdat ieder type of mix van klei zijn eigen speciale karakteristieken heeft. Ik geniet van het experimenteren met vormen en oppervlaktes gedurende het hele proces van gooien, bouwen, trimmen, snijden, glaceren en branden.

Op de Latvian Art Academy heb ik keramiek gestudeerd en een master behaald in Raku technieken en Kunstgeschiedenis en ik heb langere tijd gewerkt als hoofd van de afdeling Keramiek van de Craft school in Letland.

Sinds 2016 ben ik lid van de Keramiek Kring Limburg en neem ik regelmatig deel aan keramiek-tentoonstellingen. Bovendien werk ik momenteel als keramiekdocent bij het Keramiek Centrum Tiendschuur in Tegelen.

https://www.imantsancans.com/

Cursus(sen)