Zoek

Minouche Meijer – Moers

Minouche Meijer – RAD geregistreerd docent, Stafdocent DansBallet is mij met de paplepel ingegoten.

Als dochter van een balletpedagoge met een eigen balletstudio aan mijn ouderlijk huis, kon het bijna niet anders dan dat ik in de voetsporen van mijn moeder (Emmy Moers-Grijze) zou treden. Het heeft echter even geduurd voordat de ‘vlam in de pan ‘ sloeg.

Ik was als kind met allerlei takken van sport bezig en ballet was een “tussendoortje”, wel héél serieus trouwens want met de Bach Ballet Group, de dansgroep die mijn moeder had opgericht om jong talent kennis te laten maken met de ‘grote boze wereld’, hebben we verschillende tournees gehad door Europa. Een ervaring die ik mijn leven lang zal koesteren en deel met mijn huidige cursisten!

Toen ik 19 jaar was, ben ik met mijn eigen balletschool gestart en tevens begonnen met mijn pedagogie opleiding in Londen bij de Royal Academy of Dance. Dat was veel reizen en goed mijn tijd indelen, om alles zo efficiënt mogelijk in te plannen. Een control freak dus en dat ben ik nog steeds…zij het in de goede zin des woord!

Mijn moeder was één van de grondleggers van De Wiele, dus hoe bijzonder is het nu dat ik hier al meer dan 14 jaar met veel plezier mag lesgeven! Voor mij is De Wiele thuiskomen in een warm nest met fijne collega’s en te mogen lesgeven in een pracht van een zaal met een dijk van een ambiance.  Wie wil dat nou niet!

Waar wij als docenten van De Wiele voor staan, is dat cursisten de mogelijkheid krijgen om hun eigen talent te ontdekken en dat wij met onze ervaring en opleiding de cursist zo goed mogelijk begeleiden en ondersteunen op deze zoektocht. Of ze nu jong of ouder zijn, ik ondervind dat ik veel feedback en energie terugkrijg van mijn cursisten, iets wat ik ook weer kan gebruiken in mijn voorbereiding voor nieuwe lessen en choreografieën. Een ”Win Win” situatie toch!!

Mijn levensquote is dan ook: Life without ballet would be pointeless!

Minouche Meijer  

“Je stopt niet met dansen omdat je oud wordt, je wordt oud als je stopt met dansen!”

Opleiding:
Studie dansdocent Royal Academy of Dance in Londen

Citaat: Omgaan met je lijf tot je optimale kunnen, maar wel met plezier

De lessen worden gegeven volgens het pedagogische en didactische systeem van de Royal Academy of Dance.De syllabus van de Royal Academy of Dance (RAD) is een uniek pedagogisch en methodisch lessysteem dat in 86 landen van de wereld wordt gedoceerd door door de RAD geregistreerde en erkende docenten

Cursus(sen)