Zoek

LEZING 3D Ontwerpen en Printen

Di 2 apr 2024 19:30-22:00 | Van techniek naar creatief resultaat

De 3D-printer heeft zijn weg gevonden binnen de wereld van vormgeving, maar een ontwerp maken voor een 3D-print vraagt om een nieuwe manier van denken. Guus Biemans is een expert op gebied van 3D printing. Hij heeft ruim 15 jaar ervaring bij TNO en Smart Robotics in het onderzoek naar en de ontwikkeling van professionele 3D printers. Tijdens zijn lezing deelt hij zijn kennis en ervaring over dit fascinerende onderwerp.

Veel voorbeelden
Na een introductie in de geschiedenis van het 3D printen gaat hij dieper in op veel methoden waarmee geprint kan worden en de verschillende materialen die verwerkt kunnen worden. Dit wordt ruim voorzien van voorbeelden van wat er mogelijk is voor zowel een hobbyist als een professional. Dit varieert van sieraden, modelbouw, mode, gadgets, etc. tot hoogwaardige industriële producten.

Voor hobbyist en kunstzinnige
Het tweede deel van de lezing gaat over de mogelijkheden voor de hobbyist: wat is er nodig om te starten en hoe kun je gewenste producten (van een eenvoudig beugeltje tot een sieraad) maken. Hierbij wordt een aantal hobbyprinters vergeleken en uitgelegd voor welke toepassing ze het meest geschikt zijn.

Ontwerpen en printen
Verder lopen we het proces door dat nodig is om een onderdeel of eindproduct te kunnen printen. Hoe teken je wat je wilt printen in een 3D tekenprogramma en hoe zorg je ervoor dat het geprint kan worden. En wat kan de Wiele op cursusgebied voor de hobbyist en kunstzinnige nog meer betekenen?


Tickets     € 5,50 incl. koffie en thee.
Locatie     de Wiele, Molenstraat 19, Geldrop