Borduursters gordijnen Huis ten Bosch op bezoek bij de koningin

Het is alweer een tijd geleden dat de groep van de Textiele Expressie van de Wiele aan de gordijnen voor paleis Huis Ten Bosch hebben mee geborduurd. Tijdens de feestelijke opening van de expositie van deze nieuwe gordijnen (in het Textiel Museum Tilburg) werden alle borduursters door koningin Maxima uitgenodigd om later ook op het paleis te komen kijken.

Woensdag 20 September was het zover en werd iedereen op het paleis als een Vip ontvangen. Over de rode loper en allemaal in feestelijke kleding togen de dames naar de Oranjezaal, waar koningin Maxima en Prinses Beatrix hen verwelkomden en toespraken.

Het was een heel ontspannen belevenis en vooral leuk om met elkaar de gordijnen en ook de mooie ontvangstkamers van het paleis te mogen bewonderen. Medewerkers van het paleis gaven er tekst en uitleg en uiteraard werd na afloop een hapje en een drankje geserveerd.

Het community project heeft veel aandacht gekregen in de media, vooral ook de waardering voor textiel als kunstzinnige uitdrukking in algemene zin. Al met al heeft het veel indruk gemaakt op de groep van de Textiele Expressie van de Wiele. Het was een project om met plezier aan terug te denken.

Foto: met z’n allen op de bordestrap