Zoek
voorstelling dans en kunstlokaal de Wiele Geldrop

TICKETS Alice in Wonderland


Kom kijken naar deze bijzondere voorstelling waar de liefde voor dans en kunst samenkomen. Docenten en cursisten zijn al een jaar bezig met de voorbereidingen van een voorstelling die je meeneemt in de fantasiewereld van Alice. Dansers van 7 t/m 78 jaar beelden het verhaal uit en de leerlingen van kunstlokaal hebben prachtige decorstukken gemaakt.

Het verhaal van Alice

Alice is een meisje die graag droomt en avontuur opzoekt. Ze vindt dansen het leukste wat er is en droomt ervan om ooit in een verhaal de hoofdrol te mogen dansen. Op een saaie dag besluit ze om een wandeling te gaan maken in het bos, en al zittend op een bankje droomt ze weg. Er komt een tovenaar op haar aflopen en in zijn hand heeft hij een spiegel, die hij haar voorhoudt. Wat ze dan in die spiegel ziet. Komt haar droom tot werkelijkheid? Maar alles is tijd gebonden…haast je Alice want de klok tikt weg. 

Samenwerking Dans en Kunstlokaal

Al zo lang als de Wiele bestaat wordt er om het jaar een dansvoorstelling gehouden. Stafdocent Minouche Moers is de initiator, het creatieve brein en de spil waar de hele organisatie van Alice in wonderland om draait. Samen met het dansteam, van 5 docenten, is er uren gewerkt aan het schrijven van het verhaal, kiezen van de muziek en het maken van de choreografie. Maar vergeet ook niet de minder zichtbare dingen zoals het regelen van kostuums, backstage crew, communicatie naar ouders etc.
Aan alles en iedereen is gedacht; 62 leerlingen van 7 t/m 78 (!) jaar uit 12 groepen dansen mee. En om jong talent te laten bloeien is de hoofdrol van Alice onder 4 dansers verdeeld. Teresa en Evy dansen de rol van grote Alice en Minke en Vera nemen kleine Alice voor hun rekening.

Dit jaar is extra bijzonder omdat er een mooie samenwerking is ontstaan met kunstlokaal. Dit is de cursus voor kinderen van 12 t/m 18 jr. Door het cursusjaar heen is er gewerkt aan belangrijke rekwisieten en decorstukken. Onder creatieve leiding van docente Wendy en Paula en met hulp van Pieter, zijn een klok, vergrootglas, groot theeservies en meer gebouwd en voorzien van papier-machè. Binnenkort zal de laatste hand gelegd worden aan het beschilderen.
Ook de afbeelding, die in de promotie gebruikt wordt, is tijdens kunstlokaal door Isa Verboom (12 jr.) gemaakt.

Tickets

Za 22 juni 2024 | 19:00 première met Teresa en Vera UITVERKOCHT
Zo 23 juni 2024 | 13:30 matinee 1 met Evy en Minke
Zo 23 juni 2024 | 16:00 matinee 2 met Teresa en Vera

Prijs             € 11 volwassene
                      € 6 kinderen t/m 4 jr.
                      de voorstelling is zonder pauze en excl. drankje.

Locatie        de Weeffabriek, Molenstraat 23, Geldrop

Dresscode  feestelijk