Zoek

Over de Wiele

De Wiele is ruim al vijftig jaar een veelzijdig creativiteits-centrum in Geldrop-Mierlo.

In de huidige turbulente tijd zijn culturele instellingen broodnodig om het menselijke en sociale aspect te voeden. Als tegenwicht voor ons vaak drukke bestaan kunnen we, door ons bezig te houden met creatieve en culturele zaken, hiervoor een tegenwicht vinden en beter in balans blijven.

Wij realiseren ons dat als creativiteitscentrum terdege en hechten dan ook veel belang aan sfeer, vrijheid en veiligheid gecombineerd met menselijk contact. In een dergelijke omgeving voelt men zich prettig en kan zich overgeven aan zichzelf. Jezelf kunnen zijn. Leren van elkaar en een andere kijk krijgen op de wereld om je heen. Daar draait het om bij de Wiele. Onze docenten, zelf allen actief kunstenaar, nodigen je hiervoor uit.

Ons cursusaanbod is breed, laagdrempelig en voor alle leeftijden. Bij ons kun je cursussen volgen in verschillende disciplines zoals dans, beeldende kunst en fotografie.

Ook bieden we naast ons basispakket regelmatig workshops en korte cursussen aan en verzorgen wij op aanvraag activiteiten voor bedrijven.

  • Meer dan 60 cursussen, workshops en andere evenementen.
  • Cursussen totaal of in delen te volgen.
  • Geschoolde docenten die ook praktiserend kunstenaar zijn.
  • Cursussen voor alle leeftijden.
  • Prachtige faciliteiten.

Hoe we zijn begonnen?

De Wiele is opgericht in 1970 en dus al meer dan vijftig jaar actief.

Onze organisatie

De Wiele is een stichting. De stichting wordt geleid door een bestuur dat wordt ondersteund door een kleine vaste staf en meerdere vrijwilligers.

 

Docenten

Alle cursussen en workshops worden gegeven door gekwalificeerde docenten die zelf ook nog uitvoerend kunstenaar zijn.

De docenten voldoen aan de opleidings- en kwaliteitseisen zoals deze zijn opgenomen in de vigerend CAO.

Cursisten

Ons cursusaanbod is breed, laagdrempelig en voor alle leeftijden.

Onze cursisten komen voornamelijk uit Geldrop/Mierlo maar ook uit de omliggende gemeenten. De leeftijden variëren van 3 tot boven de 80 jaar.

Faciliteiten

De Wiele is gevestigd in een deel van een complex van twee monumentale fabriekspanden.

Hierin zijn aangename, sfeervolle en inspirerende ruimtes gecreëerd waar een ieder op een unieke wijze zijn/haar creativiteit kan beoefenen.